RAWATAN BEKAM

Bekam darah dilakukan untuk keluarkan darah kotor dan angin dari badan yang mengandungi urid asid, lemak, kolesterol dan toksin.  Selalunya darah yang keluar adalah seperti:
  • Warna kehitaman - banyak urid acid dan toksin
  • Pekat, bertali atau berlendir - banyak lemak dan kolesterol
  • Berbuih atau cup bekam berwap - banyak angin
CAJ BEKAM DARAH RM5/CUP
Caj Bekam Darah: RM5/cup (minimum 4cup) kecuali caj bekam kepala.
___________________________________________________________


1) Bekam Darah Untuk Muka/Resdung RM30

Rawatan bekam muka ini adalah untuk wanita yang mengalami kulit muka bermasalah dan juga penyakit resdung. Pesakit disyorkan datang seminggu sekali sebanyak 3x sesi untuk mendapat kesan sembuh yang baik.

Photobucket

2) Bekam Darah Untuk Stress & Kelesuan RM50

Rawatan bekam atau dikenali Al Hijamah adalah kaedah perubatan sunnah Rasulullah SAW yang berkhasiat mencegah pelbagai jenis penyakit dan salah satunya ialah masalah stress dan kelesuan badan.

Photobucket

3) Bekam Sunnah Thibbun Nabawi RM50

Kaedah bekam ini adalah kaedah bekam sunnah bertepatan dengan amalan Rasulullah SAW yang berbekam mengikut point yang asal iaitu 1400 tahun dahulu menggunakan kaedah sayatan pisau bekam. Kaedah bekam thibbun nabawi ini mampu mengawal tahap kesihatan keseluruhan badan seperti mencerahkan penglihatan mata, mengurangkan masalah kebas kaki, pinggang dan pening kepala.

Photobucket

4) Bekam Darah Untuk Darah Tinggi, Kencing Manis & Migrain RM50

Kaedah bekam darah ini untuk mengawal penyakit darah tinggi, migrain dan kencing manis.  Semasa proses berbekam segala toksin, gula dan kotoron dibahagian bawah kulit kepala akan disedut keluar bersama darah bekam. InsyaAllah.

Photobucket

5) Bekam Darah Untuk Gout RM50

Kaedah bekam ini adalah untuk mengawal penyakit GOUT. Semasa proses berbekam nanti, sejumlah uric acid akan dikeluarkan bersama darah kotor yang kehitaman.  Perlukan dilakukan secara istiqomah.  InsyaAllah anda tidak perlu berpantang dalam makan lagi dan kaki anda tidak sakit lagi.

Photobucket

6) Bekam Darah Untuk Sakit Pinggang RM50

Kaedah bekam darah ini untuk masalah sakit pinggang. InsyaAllah sakit pinggang anda akan rasa lega setelah proses berbekam.


Photobucket

7) Bekam Untuk Sihir & Saka RM90

Kaedah bekam darah ini melibatkan 18 point di sendi-sendi utama badan dan juga pembuluh darah utama badan, lokasi sebegitu memang selalunya jin mudah mendiami di bahagian tubuh manusia. Selepas berbekam, darah kotor yang keluar agak bertali dan tempat yang dibekam berwarna kehitaman seperti terbakar.

Photobucket

8) Bekam Overhaul RM110

Rawatan bekam darah ini melibatkan 22 cup di seluruh titik badan bagi meringankan badan dan menyegarkan keseluruhan badan serta mengurangkan masalah kebas kaki. Sesuai untuk berbadan besar dan berat 80kg ke atas.

1 comment:

  1. Adakah bekam di thibbun nabawi menggunakan jarum sterile sekali pakai, atau masih sayatan pisau?

    ReplyDelete