13 October 2012

KERAP BERSIN PAGI PETANDA TERKENA RESDUNG

Bagi individu yang kerap bersin pagi dan alahan pada habuk, itu petanda anda sudah menghidapi penyakit resdung di mana banyak lendiran kotor yang dipenuhi bakteria berkumpul di rongga hidung, muka dan kerongkong.  Anda disyorkan mengeluarkan semua lendiran kotor tersebut meggunakan kaedah gurah kerana kaedah gurah ini amat-amat efektif dalam menarik semua lendiran kotor tersebut dan ia keluar melalui mulut dan hidung. Setelah semua lendiran kotor keluar, hidung anda akan rasa nyaman dan tidak tersumbat lagi, suara anda akan makin ringan dan lunak serta anda tidak bersin lagi pada waktu pagi dan habuk juga.

Temujanji terbuka kepada lelaki dan wanita.  Untuk mendapatkan rawatan ini boleh hubungi atau sms kepada:-
  1. En Muhammad Razali di 012-346 3416 - Tmn Dato Haron, Jln Klang Lama 
  2. En Kamaruddin Husin di 017-305 2944 - Jalan Kopi, Meru, Klang
  3. Cik Ana di 019-440 8150 - Section 7, Shah Alam 
Caj Rawatan: RM50/sesi

Rasulullah SAW pernah bersabda: "Celaka kamu, jangan kamu bunuh anak-anak kamu. Wanita mana pun yang anaknya diserang penyakit uzrah atau sakit di kepala hendaklah mencari qisth india, dicampur dengan air lalu digunakan sebagai GURAH". Lalu Aisyah menyuruh agar dicarikan bahan tersebut untuk digunakan sebagai GURAH pada bayi tersebut, lalu bayi itu sembuh...(Diriwayatkan dari Abu Ubaidah)  

Nabi Muhammad SAW memuji kaedah perubatan gurah ini sebagaimana disebut oleh Abu Daud dalam sunannya bahawa Nabi Muhammad SAW pun pernah berubat dengan GURAH.

No comments:

Post a comment