17 June 2011

RAWATAN EFEKTIF BAGI DARAH TINGGI ADALAH BERBEKAM

  

Penyakit darah tinggi adalah penyakit yang melanda kira-kira 90% penduduk di Malaysia baik lelaki mahupun perempuan. Penyakit darah tinggi jika tidak dirawat akan menyebabkan penyakit strok dan jantung. Kaedah rawatan setakat ini di Malaysia hanyalah dengan memakan ubatan moden yang pasti mempunyai kesan sampingan.

Bagi rawatan yang efektif untuk menstabilkan tekanan darah kita dalam keadaan normal, kaedah berbekam adalah yang paling mujarab dan terjamin berkesan. Bagi kaedah berbekam yang menggunakan pen bekam, pesakit disyorkan untuk berbekam 2 minggu sekali, dan bagi kaedah berbekam menggunakan pisau torehan,pesakit disyorkan berbekam sebanyak sebulan sekali secara konsisten.


Apabila anda sudah konsisten menjalani rawatan bekam, anda tidak perlu lagi mengambil ubatan moden, yang penting dalam 2 hari sekali anda perlu memakan ulaman seperti pegaga, ulam raja, petai ataupun peria yang terbukti berkesan dalam membersihkan darah dan juga melancarkan aliran darah. 


Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

No comments:

Post a Comment